
QUESTIONS:

1.
Who details court-martial judges?


a.
The Chief Judge


b.
The circuit military judge


c.
The circuit military judge's designee


d.
All of the above.

2.
True or False.  Any Military counsel, certified per Article 27(b) who has taken an oath, must be resworn when detailed to serve as counsel during a subsequent court-martial.

3.
When no court reporter is detailed for a special court-martial, the least favorable type of discharge which may adjudged is:


a.
Other than Honorable


b.
Bad Conduct Discharge


c.
Honorable


d.
General

4.
When appointing an interpreter to a court-martial the convening authority may make such appointment


a.
Orally


b.
In writing


c.
Both a. and b.


d.
None of the above.

5.
If a Navy interpreter is not available, who pays for a civilian interpreter when detailed to a court-martial.


a.
The Convening Authority


b.
The Navy Legal Service Office


c.
The Judge Advocate General


d.
The Area coordinator

0129 SUPERIOR COMPETENT AUTHORITY DEFINED

a.
Accuser in a Navy chain of command.  Whenever a com​manding officer comes within the purview of Articles 22(b) and 23(b), UCMJ, the "superior competent auth​ority" as used in those Articles is, in the absence of specific direction to the contrary by an officer authorized to convene general courts-martial and superior in the chain of command to such accuser, the area coordinator or the subordinate commander au​thorized to convene general or special courts-martial, as appropriate, and designated by the area coordinator for this purpose.  For mobile units, the area coordinator or desig​nated subordinate commander for this pur​pose is the area coordinator or designated subordinate com​mander most accessible to the mobile unit at the time of forward​ing of the charges.  When the cognizant area coordinator or designated subordinate commander is not superior in rank or command to the accuser, or when the accuser is an area coor​dinator or designated subordinate commander, or if it is other​wise impossible or impracticable to forward the charges as specified above, they shall be forwarded to any superior officer exercising the appropriate court-martial jurisdiction.  See R.C.M. 401 and 601(c), MCM, 1984.


b.
Accuser in the chain of command of the Commandant of the Marine Corps.  Whenever a commanding officer comes within the purview of Articles 22(b) and 23(b), UCMJ, the "superior com​petent authority" as used in those Articles is defined as any superior officer in the chain of command authorized to convene a special or general court-martial, as appropriate.  If such an officer is not reasonably available, or if it is otherwise impossible or impracticable to so forward the charges, they shall be forwarded to any superior officer exercising the appropriate court-martial jurisdiction.  See R.C.M. 401 and 601(c), MCM, 1984.

0130
PERSONNEL OF COURTS-MARTIAL

a.
Military judges


(1)
Detailing



(a)
General court-martial judges.  Gene​ral court-martial judges may be detailed for trial of general and special cou​rts-martial by the Chief Judge, the circuit military judge, or the circuit military judge's designee.




(b)
Special court-martial judges.  Special court-martial judges may be detailed for trial of special courts-martial by the Chief Judge, the circuit military judge, or the circuit military judge's designee.



(2)
 Qualifications and additional duties.  The qualifications of military judges and additional duties to which military judges may be assigned are set forth in JAGINST 5813.4C.



(3)
Oaths.  A military judge, certified in accordance with Article 26(b), UCMJ, may take a one-time oath to perform his duties faith​fully and impar​tially in all cases to which detail​ed.  The oath may be taken at any time and may be adminis​tered by any officer authorized by Article 136, UCMJ, and section 2502 of this Man​ual to administer oaths.  Once such an oath is taken, the military judge need not be re​sworn at any court-martial to which subsequently detailed.


b.
Counsel


(1)
Detailing.  Navy and Marine Corps judge advo​cates may be detailed as trial and defe​nse counsel by the judge advocate's com​manding officer, officer in charge, or his designee.  See sec​tion 0131 and 0132 for procedures relating to requests for in​dividual military counsel.



(2)
Oaths.  Any military coun​sel, certified in accor​dance with Article 27(b), UCM​J, may be given a one-time oath.  Such oath will customarily be administered when military counsel is certified.  The oath may be given at any time and by any officer authorized by Article 136, UCMJ, and section 2502 of this Manual to administer oaths.  An officer certified under Article 27(b) who has taken such an oath need not be resworn when detail​ed as counsel or serving as in​dividual military counsel in any subsequent court-mar​tial.  



(3)
Individual counsel, military (not cer​ti​fied) or civilian, requested by the accused must be sworn in each case.  Detailed coun​sel who are not certified in accordance with Article 27(b), UCMJ, must be sworn in each case.  Counsel who have taken one-time oaths administered by the Army, Air Force, or Coast Guard need not again be sworn in courts-martial convened in the naval service.  The oaths used for counsel not administered a one-time oath will be those prescribed in R.C.M. 807(b)(2) DIS​CUSSION, MCM, 1984.



(4)
The following oath may be used in administering a one-time oath to military counsel:

I, ________________________________, do swear (or affirm) that I will faithfully perform the duties of counsel in any court-martial to which I am detailed as counsel or in which I participate as in​dividual military counsel.  [So help me God.]


c.
Members


(1)
Detailing.  See R.C.M. 503(a), MCM, 1984).



(2)
Oaths.  Court members may be given one oath for all cases which are referred to the court in accordance with the convening order which detailed them as members.  In the event the convening order is amended, a new member may be sworn when he arrives.  This oath may be administered by any officer authorized by Article 136, UCMJ, and section 2502 of this Man​ual to administer oaths.  When court mem​bers are not sworn at trial, the fact that they have previously been sworn will be recorded in the transcript or record of trial.  The oaths used for court members will be those prescribed in R.C.M. 807(b)(2) DISCUS​SION, MCM, 1984.


d.
Reporters, interpreters, escorts, bailiffs, clerks, and guards


(1)
Qualifica​tions of court reporters. Civilian and military court repor​ters shall be profi​cient in recording in short​hand or by mecha​nical, voice, or other means the proceedings of, and the testimony taken before, the court or commission, and shall be able to transcri​be accurately the testimony taken.



(2)
Appointment of reporters and interpreters 




(a) Reporters.  In each case before a general court-martial or before a military commission, a court reporter or reporters shall be detailed.  In a special court-martial, a court reporter or reporters may be detailed; however, if no reporter is detailed and sworn, the special court-martial may not adjudge a bad-conduct discharge.  Detailed reporters shall be proficient in recording in shorthand or by mechanical, voice, or other means the proceedings of, and the testimony taken before, the court or commission.  A reporter may be detailed by the convening authority of a summary court-martial, by the officer who orders an investigation under Article 32, UCMJ, or by the officer who directs the taking of a deposi​tion.  As directed by the trial counsel of a general or special court-martial or by the summary court, the reporter shall prepare either a verbatim or a summarized record and shall preserve the complete shorthand notes or mechanical or voice record of the proceedings as provid​ed in section 0150b.  Additional clerical assistants may be detailed when necessary.  See R.C.M. 501(c), MCM, 1984.




(b) Interpreters.  In each case before a court-martial or military com​mission, in each investigation conducted under Article 32, UCMJ, and in each instance of the taking of a deposition, the convening authority or the officer directing such pro​ceeding shall appoint, when necessary, an interpreter for the court, commis​sion, invest​igation, or officer taking the deposition.




(c) Manner of appoint​ment. Ap​pointment of reporters and inter​preters by the convening authority or author​i​ty directing the proceedings may be ef​fected personally by him, or, at his discre​tion, by any other person.  Such appoint​ment may be oral or in writing.



(3)
Oaths 




(a)
Reporters.  Any court report​er, mili​tary or civi​lian, may be given a one-time oath.  The oath nor​mally will be ad​minister​ed by trial counsel in the first court-martial to which the court reporter is as​signed.  Once such oath is taken, the court reporter need not be res​worn at any trial or other pro​ceed​ing to which assigned.  The following oath may be used in administering a one-time oath to court report​ers:


I, ___________________________________ do swear (or affirm) that I will faithfully per​form the duties of reporter in any court-martial to which I am as​signed as reporter.  [So help me God.]




(b)
Interpreters.  Interpreters will be sworn by the trial counsel as provid​ed in R.C.M. 807(b)(2) DISCUSSION, MCM, 1984. 



(4)
Disqualification.  Reporters, inter​preters, escorts, bailiffs, clerks, and guards shall be disqualified as provided in R.C.M. 502(e)(2), MCM, 1984.



(5)
Duties.  The duties of repor​ters, interpreters, escorts, bailiffs, clerks, and guards shall be as prescribed in R.C.M. 502(e)(3), MCM, 1984, NAV​MARTRIJUDICINST 5810.5, and by the military judge or trial counsel.  A bailiff should be present at every trial by court-martial unless his pre​sence is excused by the mili​tary judge.



(6)
Source and expenses of court reporters and interpreters.  Whenever possible, reporters, interpreters, and clerical assistants shall be detailed from either naval or civilian personnel serving under the convening authority or officer directing the proceeding, or placed at his disposal by another officer or by other Federal agen​cies.  When necessary, the convening author​ity or officer directing the proceeding may employ 

or authorize the employment of a reporter or interpreter, at the prevailing wage scale, for duty with a general or special court-martial, a military commission, an investigation under Article 32, UCMJ, or at the taking of a deposition.  No expense to the Government shall be incurred by the em​ployment of a reporter, interpreter, or other person to assist in a court-martial, military commission, Article 32 investigation, or the taking of a deposition, except when author​ized by the convening authority or officer directing the proceeding.  When required reporters or interpreters are not available locally, the conven​ing authority or officer directing the proceeding shall communi​cate with the Chief of Naval Personnel or Com​mandant of the Marine Corps, as appro​priate, requesting that such assistance be provided or authorized.


e.
Oaths of court-martial personnel.  Where no form of oath is specified in this section, the oaths set out in R.C.​M. 807(b)(2) DISCUS​SION, MCM, 1984, may be used.

ANSWERS

1.
d.
See Article 0130 a.(1)(a)

2.
False.  See Article 130 b.(2)

3.
a.
See Article 0130 d.(2)(a)

4.
c.
See Article 0130 d.(2)(b)

5.
a.
See Article 0130 d.(6)
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